ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб оприлюднив оперативну інформацію про вторгнення: білоруські військові отримали наказ перетнути кордон України

Російські окупанти в боях зазнають великих втрат, повідомили в Збройних силах України.

Генштаб оприлюднив оперативну інформацію про вторгнення: білоруські військові отримали наказ перетнути кордон України
Фото: АрміяІнформ

Генштаб Збройних сил України розмістив на своїй Facebook-сторінці оперативну інформацію станом на 18:00 про ситуацію з вторгненням російських військ.

  • За даними ЗСУ, на Волинському напрямку українські бійці утримують визначені рубежі. 
  • На території Білорусі, по той бік українсько-білоруського кордону, у лісистій місцевості розміщена 38 окрема десантно-штурмова бригада ЗС Республіки Білорусь. 

За інформацією, якою володіє українська сторона, командування військової частини отримало наказ про перетин кордону з Україною. 

"Доведення бойового наказу буде здійснено після перетину кордону. Морально-психологічний стан десантників вкрай низький. Офіцери та солдати не бажають виконувати роль російських найманців. Значна кількість висловилась за припинення контрактів, термін яких у більшості спливає в травні", - повідомили в Генштабі ЗСУ.

  • На Сіверщині механізовані та танкові частини утримують оборону на зайнятих рубежах довкола Чернігова.
  • На Слобожанщині механізовані частини ЗСУ ефективно ведуть оборонні бої з переважними силами ворога, на окремих напрямках мають успіх. Загарбник зазнає великих втрат. 
  • Угруповання Об’єднаних сил під час важких оборонних боїв зірвало плани російських загарбників та не допустило виходу противника на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Маріуполь, зазначили в Генеральному штабі, залишається прикладом героїчного спротиву російській навалі. 
  • На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей триває формування частин з резервістів, призваних у січні-лютому 2022 року. За планами російських кураторів, маршеві роти будуть терміново перекидати під Харків. Мобілізовані чоловіки висловлюють велике невдоволення.
  • На Приморському напрямку підрозділи ЗС України ведуть оборонну операцію в оперзоні та здійснюють прикриття частини морського узбережжя. 

"Частина сил виконує завдання з недопущення прориву противника з району населених пунктів Херсон та Миколаїв", - повідомили в ЗСУ.

  • Оборона Києва продовжує відбивати наступ ворога, завдаючи йому вогневого ураження та утримує оборонні рубежі навколо міста та основних аеродромів. 

"Не маючи успіху, противник вдається до обстрілів цивільних будинків з південно-західних околиць української столиці", - повідомили в Генштабі.

У ЗСУ наголосили, що "загарбники зухвало діють і в інформаційному просторі, поширюючи дезінформацію та матеріали кремлівської пропаганди. Довіряйте тільки перевіреним інформаційним ресурсам". 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у відеозверненні 3 березня повідомив, що на жодному зі стратегічних напрямків у російських окупантів немає успіху. 

3 березня делегації України і Російської Федерації розпочали другий раунд перемовин про мир. Українська сторона вимагає негайного припинення вогню, перемир'я і надання гуманітарних коридорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram