ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Харківщині Росія вбила 34 мирних мешканців і поранила більш ніж 280

Серед загиблих і поранених є діти. 

За добу на Харківщині Росія вбила 34 мирних мешканців і поранила більш ніж 280
Фото: ДСНС

З 2 по 3 березня Росія жорстко вдарила по Харкову, Ізюму і селах Яківлівка та Хорошево. Ворог за добу убив в області 34 мирні особи, поранив принаймні 285, зокрема 10 дітей.

У результаті влучення боєприпасів у будинки та адмінбудівлі сталося декілька десятків пожеж, на 30 з них відреагували рятувальники, працюючи навіть під обстрілами. Про це повідомили у зведенні ДСНС у Харківській області станом на 8-му ранку 3 березня.

Там нагадали, що ворог продовжив вражати смертоносними бомбами, снарядами та реактивною артилерією житлові квартали і цілі населені пункти.

Уранці 3 березня Росія здійснила потужну ракетну атаку на Харків. Ракети влучили у дві адміністративні будівлі, а площа пожежі склала 600 кв. метрів. З-під завалів урятували 10 людей, четверо загинули.

О 13:31 Росія вдарила снарядом у будинок на площі Конституції в центрі Харкова. Через дві хвилини – по гаражному кооперативу, в результаті чого загинули 3 людини. 

О 13:57 російський снаряд влучив між 4-м і 5-м поверхами 16-поверхівки в Харкові на вул. Сердюка. О 14:40 – новий удар по центру Харкова. 

"О 22:13 авіабомба була скинута на будинок, що на вул. Селянській, 84 у Харкові. Унаслідок авіаційного удару по будівлі виникло загоряння речей на площі 55 кв.м. З-під уламків врятували двох людей, постраждало троє, загинули двоє. О 22:57 ворог цинічно атакував звичайне українське село, де й близько відсутня військова інфраструктура. Удар нанесено по селу Яківлівка Харківського району. Сталось загоряння двох автомобілів і господарчої споруди, пошкоджено приватні домоволодіння. Поранені 7 осіб, загинуло двоє", – зазначили в ДСНС. 

Опівночі стався масований авіаналіт на мирне місто Ізюм – місто козацької слави. Він тривав з 00:14 по 02:02. Бомби влучили в будинки на вул. Соборній, 39, вул. Українській, 6, вул. М. Федоренка, 16  та інші. Унаслідок авіаційного удару пошкоджено житловий 5-типоверховий будинок, у якому з-під завалів врятовано жінку.

На вул. Українській загинули 8 осіб, з них двоє дітей (приблизно 5-6 років). Їхні тіла рятувальники дістали з-під завалів. На вул. М. Федоренка ДСНСники врятували двох жінок, заблокованих у зруйнованій оселі.

Крім того, масованого авіаудару зазнав Салтівський житловий масив. У багатоповерхівках пошкоджені конструкції та зруйновані вікна. Інформація про постраждалих на цей час уточнюється.

"До рятувальників надійшло близько 236 заявок про знаходження боєприпасів, що не вибухнули. Піротехнічні підрозділи ДСНС, незважаючи на загрозу потрапити під ворожий обстріл, провели розмінування 230 з них. Ми вистоїмо", – підсумували в ДСНС. 

Нагадаємо, 2 березня в Харкові від обстрілів постраждали Успенський собор і Свято-Антоніївський храм. Люди, які перебували всередині собору, не зазнали ушкоджень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram