ГоловнаСуспільствоВійна

Росія використала 2/3 свого ракетного потенціалу, – Арестович

У Херсоні піхота Росії намагається проникнути в місто. 

Росія використала 2/3 свого ракетного потенціалу, – Арестович
Обстріл російськими ракетами Києва
Фото: ДСНС

Воєнно-політична ситуація залишається контрольованою керівництвом України та Збройних сил. Ворог концентрує сили, щоб узяти в облогу Харків і Київ. 

Про це на брифінгу повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

"Противник концентрує сили для взяття в облогу Києва, намагається взяти в облогу Харків, але в цілому все контрольовано", – заявив радник голови Офісу президента. 

Арестович стверджує, що противник використав 2/3 свого ракетного потенціалу. Уночі Росія завдала ракетних ударів по столиці, також випускала ракети по Харкову. Повітряна оборона Києва збила 5 літаків: 2 – нашими літаками і 3 – ППО. 

Уранці 1 березня найгарячіші точки – Херсон, де поодинокі групи піхоти противника намагалися проникнути в місто, а ЗСУ та інші військові знищували їх, і Харків.

У Харкові ворог ударив по Харківській ОДА. Розмір можливих втрат зʼясовується. У Маріуполі – окремі стрілецькі та артилерійські сутички.

"Навіть погода за нас. Третю добу шторм на Чорному морі, який не дає російському морському десанту висадитися в районі Одеси та Миколаєва. Околиці Києва, який учора був гарячою точкою, вкриті туманом і снігом, що також не дає російським окупантами почати щоденний штурм", – заявив він.

Нагадаємо, після переговорів на Припʼяті російські окупанти почали обстрілювати Київ балістичними ракетами. На думку радника глави МВС Антона Геращенка, перед наступними переговорами Росія хоче підвищити ставки і взяти в кільце Київ і Маріуполь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram