ГоловнаСуспільствоПодії

У Київській області викрили угруповання, яке підробляло документи для незаконного вивезення дітей за кордон

Вони друкували документи на 3D-принтері.

Фото: kv.npu.gov.ua
У Київській області викрили злочинне угруповання, яке сприяло незаконному вивезенню дітей за кордон. Його члени підробляли дозвільні документи для виїзду неповнолітніх, повідомляли в пресслужбі поліції.

"Послуги" зловмисників коштували 150-200 євро. Підроблені документи використовувалися одним з батьків, щоб вивезти дитину без згоди другого з батьків, або третіми особами.

"Поліцейські провели сім обшуків за місцями проживання фігурантів, де виявили підроблені заяви з дозволами батьків на виїзд за кордон з іншими особами, фотокопії сторінок паспортів батьків з ознаками підробки, чисті бланки закордонних паспортів", - ідеться в повідомленні.

Крім цього, було знайдено 3D-принтер, на якому і виготовляли підроблені кліше штампів, печаток держустанов, підроблені бланки віз інших держав.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 322 (незаконне переправлення осіб через державний кордон) Кримінального кодексу, що передбачає до дев'яти років позбавлення волі.

Фото: kv.npu.gov.ua
Нагадаємо, що в Києві судитимуть групу шахраїв, яких підозрюють у привласненні 5 квартир за допомогою підроблених документів.

За версією слідства, четверо шахраїв підробили договори купівлі-продажу, паспорти громадян України, підписи та відбитки печатки нотаріуса. Серед підозрюваних - двоє рідних братів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram