ГоловнаСуспільствоПодії

Пожежу в Чорнобильській зоні загасили, на ліквідацію тління потрібно ще кілька днів

Вчора пожежна авіація скинула 500 т води.

Пожежу в Чорнобильській зоні загасили, на ліквідацію тління потрібно ще кілька днів
Фото: Макс Требухов

Державній службі з надзвичайних ситуацій потрібно ще кілька днів для ліквідації тління, що залишилося після пожежі в Чорнобильській зоні відчуження. Про це заявив глава ДСНС Микола Чечоткін, йдеться в повідомленні пресслужби Офісу Президента.

Він повідомив, що пожежі вже немає. Також Володимиру Зеленському відзвітували, що вчора після 16 години ситуація погіршилася через шквальний вітер, тому вогонь було складно контролювати. Через це ДСНС направила більше техніки та особового складу на місце загоряння.

"Загалом вчора пожежна авіація здійснила 227 вильотів, використано 500 тонн води. Радіаційний фон у Зоні відчуження є в нормі та не підвищується", – заявив Чечоткін.

Рятувальники не допустили перекидання вогню на військові склади боєприпасів, об'єкти "Укриття", "Вектор", розподільну електростанцію ЧАЕС і схрон із радіоактивними відходами.

Нацполіція повідомила, що напередодні неподалік двох вогнищ пожежі були затримані палії. Одного громадянина підозрюють у підпалі приблизно 7 га сухостою.

Нагадаємо, що пожежа в Чорнобильській зоні розпочалася 4 квітня.

За даними поліції, пожежа в Чорнобильській зоні виникла через те, що 27-річний житель села Рагівка Київської області підпалив траву "заради забави".

Пізніше правоохоронці встановили другого палія – 37-річний місцевий житель спалював сміття, а потім залишки тліючого багаття навантажив на візок, вивіз за село і висипав на суху траву. Там сталося загоряння сухостою, яке він самостійно не зміг загасити.

13 квітня стало відомо, що лісова пожежа в Чорнобильській зоні відчуження почала наближатися до міста Прип'ять. Пожежа дісталася до території біля Нового безпечного конфайменту над енергоблоком №4 Чорнобильської атомної електростанції.

Вранці 14 квітня на території Корогодського, Детятківського, Паришівського та Денисовицького лісництв були окремі осередки горіння трав'яного настилу. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram