ГоловнаСуспільствоПодії

Геращенко показав фото і відео з місця пожежі в Чорнобильській зоні

У зоні відчуження залишилися локальні осередки тління.

Фото: facebook.com/anton.gerashchenko.7
Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко опублікував фотографії з місця пожежі в Чорнобильській зоні відчуження. Місцями ще  залишилися осередки тління, які гасять за допомогою пожежних машин і вертольотів, написав Геращенко в Facebook.

"Наші рятувальники в першу чергу захищали від вогню об'єкти критичної інфраструктури. Не давали вогню просунутися в бік міста Прип'ять, Чорнобильської атомної електростанції і сховищ ядерних відходів", - уточнив він.

Геращенко наголосив, що ніякої небезпеки для ядерних об'єктів зони відчуження ця пожежа не становила.

Фото: facebook.com/anton.gerashchenko.7

"Ніхто не загинув. Не постраждали об'єкти інфраструктури. На жаль, і це неминуче при лісових пожежах, постраждала природа - загинули рослини і тварини", - додав заступник міністра внутрішніх справ.

Фото: facebook.com/anton.gerashchenko.7

Фото: facebook.com/anton.gerashchenko.7

Нагадаємо, що глава ДержНС Микола Чечоткін на нараді за участю президента Володимира Зеленського заявив, що пожежу в зоні відчуження загашено, на ліквідацію тління трав'яного настилу потрібно ще кілька днів.

За даними поліції, пожежа в Чорнобильській зоні виникла 4 квітня через те, що 27-річний житель села Рагівка Київської області підпалив траву "заради забави".

Пізніше правоохоронці встановили другого палія - 37-річний місцевий житель спалював сміття, а потім залишки тліючого багаття завантажив на візок, вивіз за село і висипав на суху траву. Там сталося загоряння сухостою, яке він самостійно не зміг загасити.

13 квітня стало відомо, що лісова пожежа в Чорнобильській зоні відчуження почала наближатися до міста Прип'ять. Пожежа дісталася до території біля Нового безпечного конфайменту над енергоблоком №4 Чорнобильської атомної електростанції.

Уранці 14 квітня на території Корогодського, Детятковського, Парішевського і Денісовецького лісництв були окремі осередки горіння трав'яного настилу.

У Центрі ядерної та радіаційної безпеки повідомили, що потенційно забруднені повітряні маси через пожежі в Чорнобильській зоні відчуження будуть направлені в південному і південно-східному напрямку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram