ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львові пільги на проїзд для пенсіонерів скасували до кінця карантину

Чиновники вирішили мотивувати людей похилого віку залишатися вдома.

У Львові пільги на проїзд для пенсіонерів скасували до кінця карантину
Фото: inlviv.in.ua

У Львові вирішили скасувати безкоштовний проїзд для пільгових категорій в громадському транспорті. Пільги будуть скасовані з понеділка, 23 березня, до завершення карантину.

Таке обмеження чиновники прийняли, щоб мотивувати людей похилого віку сидіти вдома на час карантину.

"З понеділка скасовано безкоштовний проїзд для пільгових категорій в громадському транспорті на час карантину", - йдеться в повідомленні на Telegram-каналі Львівської міської ради "Львів vs коронавірус".

Мер Львова Андрій Садовий звернувся до жителів міста з проханням розповісти про скасування пільг пенсіонерам.

"На період карантину у Львові пільги на проїзд в громадському транспорті діяти не будуть. Ми йдемо на ці обмеження в першу чергу тому, що старші люди перебувають в особливій зоні ризику в зв'язку з поширенням коронавірусу. Покажіть це відео батькам і бабусям з дідусями! Бережіть один одного!", - сказав Садовий.

Як повідомлялося, Луцька міська рада повністю заборонила роботу громадського транспорту з 19 березня і до кінця карантину. Це ж стосується населених пунктів Прилуцького старостинського округу. Крім цього, рішення про припинення роботи громадського транспорту ухвалили в Нововолинську.

Раніше рішення припинити всі пасажирські перевезення ухвалили в Чернівцях. Спочатку скасували пільговий проїзд, щоб мотивувати людей похилого віку залишатися вдома, але пізніше роботу громадського транспорту призупинили до поліпшення епідемічної ситуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram