ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція відкрила кримінальну справу через обміління озера Світязь

Чиновники Держекоінспекції належно не оцінили впливу на водойми.

Поліція відкрила кримінальну справу через обміління озера Світязь
Фото: facebook.com/ProsecutorVolynRegion

Національна поліція відкрила кримінальну справу через неправомірні дії, які могли призвести до обміління Щацьких озер у Волинській області.

Про це повідомила у фейсбуці пресслужба місцевої прокуратури.

"Слідче управління ГУ Нацполіції області розслідує факти зловживання службовим становищем посадовими особами органів державної влади Волині в інтересах третіх осіб, які могли призвести до різкого падіння рівня води в Шацьких озерах, в тому числі одному з найбільших озер України - Світязь", - йдеться в повідомленні.

Під час розслідування з'ясувалося, що чиновники Держекоінспекції, всупереч вимогам Закону "Про оцінку впливу на навколишнє середовище», не оцінили впливу на стан озер незаконної діяльності суб'єктів господарювання.

"Одне з таких підприємств побудувало неподалік штучні водні об'єкти на орендованій території площею 230 га без відповідних документів і здійснює з них водозабір для поливу саджанців лохини на площі понад 150 га. При цьому Держекоінспекція області теж не звернулася з позовом до суду для припинення протиправної діяльності підприємства", - повідомили в прокуратурі.

Отже, до Єдиного реєстру внесено відомості за ч. 2 ст. 364 КК (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Нагадаємо, Шацькі озера - група з більш ніж 30 озер у Любомльському і Шацькому районах Волинської області, в межиріччі річок Прип'ять і Західний Буг. Найбільше з них - озеро Світязь (27,5 кв. км). Це друга за розмірами природна водойма в Україні і найглибше озеро нашої країни (58,4 м).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram