ГоловнаСуспільствоПодії

Харків'янин образився на співробітників lifecell і "замінував" їхній офіс

Поліція встановила особу "мінера", йому загрожує відповідальність.

Харків'янин образився на співробітників lifecell і "замінував" їхній офіс
Фото: hk.npu.gov.ua

Поліція Харкова викрила молодика, який повідомив про замінування офісу компанії мобільного зв'язку lifecell.

Про це повідомляють на сайті поліції області.

Повідомлення про мінування офісу по вулиці Кооперативній надійшло на офіційний сайт компанії 2 січня близько 14:50. Правоохоронці оглянули 250 кв. метрів приміщення і 50 кв. метрів прилеглої території, евакуювали двох людей. Жодних вибухових пристроїв чи небезпечних речовин не виявили.

Особу зловмисника встановили - ним виявився 19-річний харків'янин. Хлопець пояснив свої дії тим, що образився на працівників компанії.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, в грудні в Києві викрили групу псевдомінерів ТРЦ.

Кримінальний кодекс України містить окрему статтю 259 про свідомо неправдиве повідомлення про загрозу вибуху, вона передбачає до шести років позбавлення волі, якщо злочин скоєно вперше, і до восьми років, якщо вдруге.

У червні повідомляли, що Міністерство внутрішніх справ змінить порядок реагування на повідомлення про замінування через безліч неправдивих викликів.

У грудні минулого року Кабмін ініціював посилення відповідальності для людей, які роблять неправдиві заяви про мінування суспільно важливих об'єктів. Повідомляли, що покарання для псевдомінерів передбачатиме обов'язкову конфіскацію майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram