ГоловнаСуспільствоЖиття

Одеський суд закрив справу про контрабанду трьох тонн марихуани під виглядом бананів 2000 року

Злочинців не знайшли, наркотики зіпсувалися і в грудні минулого року були спалені.

Одеський суд закрив справу про контрабанду трьох тонн марихуани під виглядом бананів 2000 року
Архивное фото
Фото: ssu.gov.ua

Приморський районний суд Одеси задовольнив клопотання прокуратури і закрив кримінальне провадження, відкрите за фактом контрабанди понад трьох тонн марихуани, виявленої 2000 року в Іллічівському морському рибному порту.

Про це повідомляє місцевий сайт "Думская".

Марихуану знайшли на борту прибулого з Румунії судна Tropical Land у ящиках з-під бананів. Вантаж відправила колумбійська фірма Promotora Bananera S.A.

Справу закрили на підставі п. 3-1 ч. 1 ст. 284 КПК, оскільки не вдалося встановити особу, яка вчинила злочин, а також оскільки минули терміни давності притягнення до кримінальної відповідальності.

"Протягом допитів як свідків капітана і членів екіпажу теплохода Tropіcal Land і представників фірми Dole (американська транснаціональна корпорація, найбільший у світі виробник фруктів і овочів, - ред.) їх причетності до скоєння цього злочину не встановлено. Також установлено, що теплохід Tropіcal Land не обладнаний пристосуваннями для приховування предметів контрабанди, а наркотичні засоби були заховані безпосередньо серед бананів. Члени екіпажу у вантажно-розвантажувальних роботах участі не брали", - йдеться в грудневій ухвалі слідчого судді Анатолія Деруса.

Зазначають, що наркотик увесь цей час (з 2000 року) лежав у камері схову речових доказів Служби безпеки.

"Ще 2002 року фахівці встановили, що умови зберігання там далекі від ідеальних - і марихуана... зіпсувалася. Усі три тонни. Багато років борці з наркоторгівлею домагалися дозволу на знищення товару, але отримали його тільки цієї весни", - йдеться в повідомленні. Відповідну ухвалу виніс у травні суддя Дерус.

Зазначають, що саме ці наркотики в грудні урочисто спалили в присутності журналістів.

Нагадаємо, 18 грудня СБУ в Одесі спалила наркотиків на 100 млн доларів. Повідомляли, що знищили гуртові партії контрабандних марихуани, кокаїну і героїну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram