ГоловнаСуспільствоЖиття

Звинувачених у теракті біля харківського Палацу спорту засудили до довічного ув'язнення

Однак до набуття вироком чинності вони будуть на волі.

Звинувачених у теракті біля харківського Палацу спорту засудили до довічного ув'язнення
Фото: www.facebook.com/suspilne.kharkiv

Фрунзенський районний суд Харкова 28 грудня засудив до довічного ув'язнення з конфіскацією майна Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького і Сергія Башликова - звинувачених у справі про теракт біля Палацу спорту 2015 року.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному суді протягом 30 днів з дня його оголошення. Вирок набуде чинності після закінчення терміну подачі апеляції, якщо її не буде подано, або після розгляду апеляції, якщо її подадуть.

У той же час обвинуваченим замінили запобіжний захід з утримання під вартою на особисте зобов'язання. Тобто до набуття вироком законної чинності обвинувачені будуть на волі.

Існує ймовірність, що українська сторона видасть їх у рамках обміну утримуваними між Україною і ОРДЛО.

У залі суду були родичі загиблих у теракті і їхні адвокат. Біля будівлі суду кілька людей розгорнули транспарант: "Обмін терористів - ганьба Зеленського".

www.facebook.com/suspilne.kharkiv
www.facebook.com/suspilne.kharkiv

Раніше, 26 грудня, прокурор Володимир Лимар просив суд відпустити з-під варти трьох обвинувачених у теракті - Сергія Башликова, Володимира Дворнікова і Віктора Тетюцького, оскільки Росія включила їх до списку на обмін. Звинувачення просило суд звільнити всіх трьох з-під варти під особисте зобов'язання.

Теракт біля Палацу спорту стався 22 лютого 2015 року під час проукраїнської ходи. В результаті вибуху закладеної на дорозі протипіхотної міни загинули 52-річний Ігор Толмачов, 15-річний Данило Дідик, 18-річний Микола Мельничук і 37-річний поліцейський Вадим Рибальченко.

Після затримання в СБУ заявили, що Дворніков, Башликов і Тетюцький виконали злочин на замовлення Росії. У суді обвинувачені провини не визнавали і просили їх виправдати.

Раніше повідомлялося, що в Одесі суд відпустив для обміну 11 підозрюваних у тероризмі. Російським бойовикам передадуть також фігуранта "справи 2 травня" Сергія Долженкова.

Також повідомляли, що на обмін підуть бойовики, які захопили Маріупольське ГУВС 9 травня 2014 року.

Напередодні надійшла інформація про включення в список на обмін "ексберкутівців", обвинувачених у розстрілі 49 активістів Євромайдану.

Очікується, що Україна і окупанти Донбасу обміняються близько 200 полоненими 29 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram