ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція викрила мережу дитячих порно-студій в Дніпропетровській області

Зловмисники залучали дітей від 9 до 13 років.

Поліція викрила мережу дитячих порно-студій в Дніпропетровській області
Фото: https://cyberpolice.gov.ua/

Кіберполіція викрила мережу дитячих порно-студій у Дніпропетровській області. Про це повідомляється на сайті відомства.

20 грудня правоохоронці провели шість обшуків на території області в порно-студіях та за місцем проживання учасників злочинної групи.

"До організації такої діяльності був причетний 43-річний житель Дніпропетровської області, який, використовуючи різноманітні засоби впливу, схиляв жінок до участі їхніх дітей у створенні порнографічних відео", - йдеться в повідомленні.

Жінки за гроші надавали дозвіл на участь своїх дітей у виготовленні порнографії. До створення контенту залучали дітей від 9 до 13 років. Попередньо з дітьми проводили "роз'яснювальну бесіду" щодо виконання вимог оператора.

Оператором був організатор групи, який особисто виконував ролі у зйомках. Він також приймав замовлення на створення порнографічного відео за участю дітей різної статі з відповідною тематикою, інтер'єром, кількістю учасників та іншими особистими побажаннями замовника.

Для конспірації студії розташовувалися в сільській місцевості, а відзнятий матеріал збували в мережі за допомогою засобів анонімізації. Розрахунок за продаж дитячої порнографії вели виключно за допомогою криптовалюти.

Справу кваліфіковано за ч. 5 ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут та розповсюдження порнографічних предметів) КК України. За результатами проведених обшуків вирішуватиметься питання про оголошення підозри учасникам злочинної групи. За створення і продаж дитячої порнографії їм загрожує до 10 років ув'язнення.

Нагадаємо, раніше кіберполіція викрила одесита на поширенні дитячої порнографії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram