ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ направить 4,2 млн грн на допомогу трьом притулкам для тварин

Притулки беруть участь у міській програмі допомоги бездомним тваринам і створені з ініціативи громадськості.

Київ направить 4,2 млн грн на допомогу трьом притулкам для тварин
Фото: newsru.com

Влада Києва має намір спрямувати 4,2 млн грн на допомогу притулкам для тварин, які створені та функціонують за ініціативою громадськості. Про це повідомляє пресцентр КМДА. 

Відповідне рішення прийняла Київська міськрада. Планують, що ці кошти використають для першочергових потреб утримання тварин у притулках.

Гроші спрямують організаціям "Київське товариство захисту тварин", товариство захисту тварин "SOS", благодійна організація "Благодійний фонд "СІРІУС".

"Ми внесли зміни в профільну цільову програму Києва та направляємо обсяги допомоги притулкам, які беруть участь у цільовій міській програмі та спільно з містом працюють над поліпшенням умов життя бездомних тварин, впровадженням цивілізованих методів зменшення чисельності тварин, залишених напризволяще тощо", - зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Кошти розподілятимуть пропорційно до кількості тварин у притулку.

Також Департамент міського благоустрою запрошує інші притулки та громадські організації до співпраці з містом у реалізації міської програми.

Нагадаємо, в травні 2019 року Київська міська державна адміністрація (КМДА) затвердила проєкт будівництва центру захисту тварин у Дарницькому районі на вулиці Автопарковій вартістю 157 млн грн.

Побудувати центр планують за 3 роки і 3 місяці, передбачено 4 пускові комплекси. У проєкті - будівництво ветклініки, готелю для тварин і притулку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram