ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві побудують центр захисту тварин вартістю 157 млн грн

Планується будівництво ветклініки, готелю для тварин і притулку.

У Києві побудують центр захисту тварин вартістю 157 млн грн
Фото: facebook/Denys Fedenko

Київська міська державна адміністрація (КМДА) затвердила проект будівництва центру захисту тварин у Дарницькому районі на вулиці Автопарковій. Про це повідомляють у прес-центрі КМДА, а також у відповідному розпорядженні №732.

Загальна вартість проекту становитиме 157,6 млн грн. Побудувати центр планують за 3 роки і 3 місяці, передбачено 4 пускові комплекси.

Упродовж перших 17 місяців заплановано побудувати 4-поверхову ветеринарну лікарню, розраховану на одночасний прийом 55 кішок і 108 собак, 3-поверховий карантинний блок на 100 тварин, а також трансформаторну підстанцію і котельню.

Упродовж наступних 8 місяців планується облаштування готелю місткістю 38 собак і 22 кішок. Третя черга - будівництво притулку для 120 кішок, у четверту - вольєри для утримання 547 собак.

У центрі буде створено 193 робочих і 30 волонтерських місць.

Фінансування робіт здійснюватиметься за рахунок бюджетних коштів у рамках Програми економічного і соціального розвитку Києва на 2018-2020 роки.

Нагадаємо, домашній притулок для кішок у Київській області терміново потребує допомоги. Героїня статті "Котоматір" Ольга звернулася до LB.ua з проханням допомогти їй в утриманні притулку для кішок і собак. Жінка вже не один рік намагається самотужки утримувати притулок, де мешкає понад 200 кішок, а в 2019 році стало вже більш ніж 40 собак.

Заборгованість Ольги за корм зросла до 48 тисяч. З грошей, які надіслали після попереднього звернення, жінка частково борг погасила, але він занадто величезний і постійно зростає, адже корму необхідно багато.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram