ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одеській області демонтували один з останніх в Україні пам'ятників Леніну

В Україні повинні знести всі пам'ятники радянським діячам.

У селі Андріївка Білгород-Дністровського району одеської області демонтували пам'ятник вождю світового пролетаріату Володимиру Леніну.

Як зазначає співзасновник проєкту "Декомунізація. Україна" Вадим Поздняков, це один з останніх пам'ятників Леніну в Україні.

Фото: facebook.com/Pozdniakov Vadym

"До весни 2020 року буде демонтовано останній!", - додав він.

Нагадаємо, навесні 2015 року набув чинності закон, який зобов'язує місцеві органи влади демонтувати пам'ятники особам, причетним до організації та здійснення Голодомору 1932-1933 років в Україні, політичних репресій, особам, які обіймали керівні посади в комуністичній партії, вищих органах влади і керівництві СРСР, УРСР (УСРР), інших радянських республік (за винятком осіб, діяльність яких була значною мірою пов'язана з розвитком української науки і культури), працівникам радянських органів державної безпеки, подіям, пов'язаним з діяльністю комуністичної партії, встановленням радянської влади на території України або в окремих адміністративно-територіальних одиницях, боротьбі проти учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті.

У лютому 2018 року директор УІНП Володимир В'ятрович заявив, що декомунізацію в Україні фактично завершено. За його словами, в країні було демонтовано близько 2,5 тис. пам'ятників, пов'язаних з тоталітарним режимом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram