ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ заблокувала "ботоферму", яка розсилала повідомлення про "замінування"

Підозрювані активно надавали послуги російській стороні.

Співробітники Служби безпеки України затримали групи людей, які організовували роботу "ботоферми" і використовували її для масового поширення деструктивних публікацій в соцмережах і месенджерах, розсилки неправдивих повідомлень про "мінування".

Про це інформує прессцентр спецслужби.

Згідно з повідомленням, підозрювані активно надавали послуги російській стороні і особам, причетним до діяльності так званої "ДНР".

"Акаунти потім використовувалися замовниками для встановлення і підтримки легендованих контактів з українськими громадянами, проведення незаконних фінансових операцій, пересилання через операторів поштового зв'язку товарів, вилучених з законного обороту", - йдеться в повідомленні.

У Києві правоохоронці вилучили спеціальне технічне обладнання, яке управляло масивом SIM-карт, віртуальними мобільними телефонами, розсилкою СМС-повідомлень тощо.

"У роботі комплексу використовувалися також SIM-карти іноземних мобільних операторів зв'язку, в більшості країн можна придбати тільки при наявності паспорта або кураторства ФСБ РФ. В рамках кримінального провадження проведені обшуки розташування спеціального технічного обладнання, під час яких отримані безперечні докази причетності конкретних осіб до протиправної діяльності", - відзначили в СБУ.

Триває слідство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram