ГоловнаСуспільствоЖиття

Новий бронетанкер ВМС України назвали на честь місця народження загиблого піхотинця

Олексій Кондратюк загинув у боротьбі за Україну 2017 року.

Новий бронетанкер ВМС України назвали на честь місця народження загиблого піхотинця
Фото: dumskaya.net

Новий малий броньований артилерійський катер ВМС України назвали "Костопіль" - на честь міста в Рівненській області, де народився загиблий у 2017 році морський піхотинець Олексій Кондратюк.

Катер має бортовий номер Р-180 і належить до типу "Гюрза-М", пише одеське видання "Думская". Урочиста церемонія присвоєння назви відбулася на військово-морській базі "Південь".

"Сьома за рахунком "Гюрза" трохи відрізняється від своїх попередниць. Командир катера розповів, що на ньому суттєво поліпшено радіоелектронне обладнання. Відомо, що на "Костополі", крім РЛС, яка дозволяє відстежувати повітряну і надводну обстановку, встановлено гідроакустичну станцію німецького виробництва для виявлення підводних цілей. З її допомогою, зокрема, можна боротися з підводними диверсантами. Також катер озброять некерованими ракетами", - уточнили в ЗМІ.

Фото: dumskaya.net

На заході була присутня вдова Кондратюка з їхнім маленьким сином, а також мер Костополя.

Нагадаємо, в листопаді до складу військово-морських сил України увійшли два американські катери типу Island Р190 "Слов'янськ" і Р191 "Старобільськ". Також було прийнято аварійно-рятувальне судно "Олександр Охрименко".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram