ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві інвестори "Укрбуду" вимагають відновити будівництво їхнього житла

На мітингу зібралися інвестори понад 20 житлових комплексів держкорпорації.

У Києві інвестори "Укрбуду" вимагають відновити будівництво їхнього житла
Инвесторы "Укрбуда" требуют возобновить строительство их жилья
Фото: bykvu.com

Сьогодні, 5 грудня, під будівлею Офісу президента Володимира Зеленського зібралися інвестори житлових комплексів державної корпорації "Укрбуд".

Про це повідомляють #Букви.

Зазначають, що на мітингу зібралися інвестори понад 20 житлових комплексів "Укрбуду" у зв'язку з повною зупинкою будівництва житлового комплексу, перенесенням термінів введення в експлуатацію об'єктів і т.д.

Серед мітингувальників - ветерани АТО, переселенці, громадяни іноземних держав, члени багатодітних сімей, особи з інвалідністю.

Фото: bykvu.com

Фото: bykvu.com

Нагадаємо, в жовтні 2019 експрезиденту державної будівельної корпорації "Укрбуд" Максимові Микитасю повідомили про підозру в заволодінні майном Національної гвардії на суму понад 81 млн гривень. Микитась вийшов із СІЗО під заставу 80 млн грн і з електронним браслетом.

Одним із перших комплексів, який зазнав проблем через зупинку будівництва, став ЖК "Харківський". На цьому об'єкті була здана в експлуатацію перша черга, а здачу другої і третьої затримують більш ніж на рік.

Разом із тим в офісах продажів "Укрбуду" заперечують зупинку будівельних робіт на об'єктах і продовжують продавати квартири. Зокрема, активно працює офіс продажів ЖК "Чарівне місто" (метро "Красний Хутір"), незважаючи на те, що стосовно цього комплексу вже другий рік тривають судові розгляди через фальсифікацію процедури виділення ділянки із земель Міноборони.

23 листопада на сайті президента з'явилася петиція, в якій інвестори "Укрбуду" заявляють про зупинку планових робіт підприємства і просять втручання Кабміну і президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram