ГоловнаСуспільствоВійна

Більшість українців підтримують мирні зусилля Зеленського, - опитування

Суспільство схвалило зустріч із Путіним і розведення військ.

Більшість українців підтримують мирні зусилля Зеленського, - опитування
Фото: president.gov.ua

Більшість українців підтримують зусилля президента Володимира Зеленського, спрямовані на припинення бойових дій на Донбасі.

Про це свідчить соціологічне опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Київського міжнародного інституту соціології, що проводилося 4-19 листопада. Протягом дослідження, яке фінансувалося Представництвом Європейського Союзу в Україні, опитали 2041 респондента. Похибка - не більш ніж 2,3%.

На думку 74% опитаних, припинення вогню на Донбасі має бути першорядним завданням нового президента.

У зв'язку із цим перші дії Зеленського отримали переважно позитивну оцінку: 75% схвалюють намір Зеленського зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним, 59% - рішення про відведення військ від лінії розмежування.

Нагадаємо, що остання зустріч лідерів Нормандської четвірки, створеної для мирного врегулювання на Донбасі, відбулася восени 2016 року в Берліні.

Новий президент України Володимир Зеленський після вступу на посаду вирішив, що повинен зустрітися з Володимиром Путіним заради прискорення цього процесу. Зеленський і лідери Франції і Німеччини готові були провести саміт Нормандської четвірки 17 вересня в Парижі, але Росія через "технічні причини" не змогла взяти участь у цій зустрічі.

Після довгих переговорів сторони домовилися про зустріч 9 грудня.

За словами Зеленського, він порушить на саміті питання конкретних термінів деокупації Донбасу і обміну полоненими. Одним з питань порядку денного саміту стане проведення місцевих виборів на окупованій території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram