ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Тернопільській області підтверджено випадок дифтерії у вакцинованого чоловіка

Хворий зробив щеплення два роки тому.

У Тернопільській області підтверджено випадок дифтерії у вакцинованого чоловіка
Фото: Pixabay

У Тернопільській області підтверджено випадок дифтерії у 47-річного чоловіка. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Діагноз підтвердили лабораторно.

"Хворий проживає на кордоні Тернопільської і Хмельницької областей, за допомогою звернувся до лікаря в Тернопільській області, з яким уклав декларацію. Контактував з трьома особами, з яких одна дитина", - йдеться в повідомленні.

За місцем проживання пацієнта 21 жовтня провели дезінфекцію.

Відомо, що хворий у 2017 році вакцинувався від дифтерії.

"Введена в 2017 році вакцина сформувала достатній рівень антитоксичного імунітету, що не дало розвинутися важким ускладненням", - зазначили в МОЗ.

У міністерстві також нагадали, що щеплення від дифтерії рекомендуються не тільки дітям, а й дорослим кожні 10 років після 16-річного віку. Україна забезпечена необхідною кількістю вакцин. Вакцинуватися можна в свого сімейного лікаря.

Нагадаємо, в Ужгороді зафіксували 15 випадків дифтерії, через що в Ужгородському університеті припинили освітній процес. До цього дифтерії в Закарпатській області не було з 2011 року.

Раніше в Україні були зареєстровані два підтверджені випадки захворювання на дифтерію - у Хмельницькій і в Луганській областях. 24 жовтня випадок дифтерії підтвердили в Києві - захворіла 9-річна дитина, мати якої раніше відмовилася від щеплень.

У 2018 році на дифтерію в Україні захворіли 10 осіб.

Дифтерія - це гостре інфекційне захворювання, що передається переважно повітряно-крапельним шляхом, характеризується місцевим запаленням слизових оболонок ротоглотки і загальною інтоксикацією з ураженням серцево-судинної та нервової систем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram