ГоловнаСуспільствоЖиття

Южно-Українська АЕС підключила перший блок до мережі після ремонту

На ранок п'ятниці працюють 10 з 15 енергоблоків чотирьох діючих АЕС.

Южно-Українська АЕС підключила перший блок до мережі після ремонту

Южно-Українська атомна електростанція 11 жовтня о 07:33 підключила п'ятий блок до енергомережі після завершення середнього планово-попереджувального ремонту.

Про це повідомила пресслужба НАЕК "Енергоатом", передає "Інтерфакс-Україна".

Таким чином, на ранок п'ятниці в роботі 10 з 15 енергоблоків чотирьох діючих АЕС України. На енергоблоці №1 Хмельницької АЕС тривають 321-ша доба середнього планового ремонту, на блоці №3 Южно-Української АЕС - 149-та доба капітального планового ремонту, на блоці №4 Рівненської АЕС триває 64-та доба середнього планового ремонту, на блоці №1 Запорізької АЕС - 16-та доба капітального планового ремонту, на блоці №2 Хмельницької АЕС - 15-та доба середнього планового ремонту.

Показники, що характеризують радіаційний, протипожежний та екологічний стан на проммайданчиках усіх АЕС країни, - в межах норми.

Южно-Українська АЕС з трьома енергоблоками ВВЕР встановленою потужністю 1000 МВт кожен розташована в Миколаївській області. Також експлуатує Ташлицьку ГАЕС встановленою потужністю 302 МВт у турбінному режимі й Олександрівську ГЕС встановленою потужністю 11,5 МВт.

Нагадаємо, в серпні Національне антикорупційне бюро вперше притягло до відповідальності свідка за розголошення даних слідства. Йшлося про справу про заволодіння 27,94 млн гривень "Южно-Української АЕС".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram