ГоловнаСуспільствоЖиття

Націоналісти під Офісом президента протестували проти підписання "формули Штайнмаєра"

Акція продовжилася на Майдані Незалежності.

Близько сотні представників Нацкорпусу, Нацдружин, ВО "Свобода" та інших націоналістичних організацій провели пікет біля Офісу президента на Банковій у Києві.

Акція пройшла в зв'язку з узгодженням України в Мінську "формули Штайнмаєра".

Фото: Lb.ua

Присутні викрикували "Ні капітуляції!", - повідомляє кореспондент LB.ua.

У виступах вони наголошували на тому, що акція має попереджувальний характер, і не виключали, що завтра прийдуть під Верховну Раду.

Фото: Lb.ua
Фото: Lb.ua

Лідер Національного корпусу Андрій Білецький анонсував можливе створення "Штабу опору капітуляції" і проведення безстрокової акції протесту.

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Акція продовжилася на Майдані Незалежності. Там зібралося близько 700 осіб.

Нагадаємо, 1 жовтня українська делегація Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі узгодила "формулу Штайнмаєра" в Мінську.

Президент Володимир Зеленський пояснив положення "формули Штайнмаєра" і пообіцяв, що Україна ніколи не погодиться проводити вибори, якщо на Донбасі будуть перебувати "будь-які війська".

Зеленський нагадав, що існуючий закон про особливий статус Донбасу діє до кінця 2019 року, його замінить інший закон, який буде розробляти Верховна Рада. У цьому новому законі "не перейдено жодної червоної лінії, тому немає і не буде ніколи ніякої капітуляції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram