ГоловнаСуспільствоЖиття

У нападі на журналістів "112 Україна" в Харківській області підозрюють трьох місцевих жителів

Прокуратура повідомила їх про підозру.

У нападі на журналістів "112 Україна" в Харківській області підозрюють трьох місцевих жителів
Фото: tv.112.ua

Прокуратура повідомила трьох затриманих жителів Харківської області про підозру в нападі на журналістів знімальної групи телеканалу "112 Україна" і перешкоджання їхній професійній діяльності.

Про це повідомляють на сайті прокуратури області.

Усім трьом повідомили про підозру за ч. 3 ст. 171 Кримінального кодексу (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів за попередньою змовою групою осіб).

Двом із них також повідомили про підозру за ч. 2 ст. 345-1 КК (умисне заподіяння журналістові побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності).

"28 серпня роботі знімальної групи в складі журналіста та двох операторів біля лісопереробного підприємства перешкоджали охоронці, які закривали об'єктиви камер і штовхали дівчину-оператора. Вони випустили повітря з коліс автомобіля, на якому прибула знімальна група, і розгойдували машину. Коли 26-річний журналіст телеканалу намагався знімати те, що відбувається на камеру мобільного телефону, чоловіки наздогнали його, повалили на землю, вибили з рук гаджет і завдали тілесних ушкоджень. За висновком медичного огляду, у журналіста забій внутрішніх органів і синці", - нагадали в прокуратурі.

Нагадаємо, 28 серпня в Харківській області в прямому ефірі напали на журналіста "112 Україна" Олега Решетняка, який знімав сюжет про вирубку лісу. "Ми знімаємо документальний проєкт розслідувань, який стосується вирубки столітнього дуба. Коли приїжджав президент Володимир Зеленський, він пролетів над харківськими лісами і був шокований побаченим", - встиг розповісти Решетняк під час прямого включення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram