ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні запустили серійне виробництво протимінної системи "Оберіг-С"

У зоні її дії не працює жоден приймач, який активує детонатор вибухівки.

В Україні запустили серійне виробництво протимінної системи "Оберіг-С"
Фото: ukroboronprom.com.ua

ДП "Новатор", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", почав серійне виготовлення спеціальної системи "Оберіг-С", призначеної для захисту бійців від радіокерованих вибухових пристроїв - мін, фугасів та ін.

Про це повідомляють на сайті "Укроборонпрому".

Зазначають, що "Оберіг" може заглушити будь-яку передачу команди на підрив через радіостанції та мобільні телефони в діапазоні від 20 до 4000 МГц. Фактично в зоні його роботи не працює жоден приймач, який активує детонатор вибухівки. Це забезпечує гарантований захист бійців, важливих об'єктів і мирного населення.

"Саме такі системи зараз активно розробляють і постачають в армії провідних країн світу, які ведуть бойові дії в умовах активної терористичної загрози, зокрема проти ІДІЛ. Використання таких систем дозволяє запобігти терактам, спрямованим проти цивільного населення, військових і інфраструктурних об'єктів", - йдеться в повідомленні.

Особливістю системи "Оберіг-С" є те, що її можна встановити на бронетехніку і автотранспорт, забезпечивши захист усієї колони техніки під час руху. Також її можна встановити на стаціонарні об'єкти, такі як блокпости, госпіталі, склади боєприпасів або центри управління і зв'язку.

Крім того, "Новатор" також розробив легшу версію цієї системи - "Оберіг-Н", її може переносити один боєць. Ця версія призначена для захисту саперів під час розмінування, для локального придушення зв'язку, а також забезпечення захисту бійців під час спеціальних операцій.

Зараз "Оберіг-Н" проходить держвипробування, у разі позитивних результаті і включення в держоборонзамовлення його зможуть постачати в ЗСУ.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Нагадаємо, в червні в Харківській області пройшли випробування нової військової "глушилки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram