ГоловнаСуспільствоПодії

​Суд відпустив із СІЗО двох хлопців, які побили і скинули з моста чоловіка заради відео

Злочин стався в місті Дніпро в квітні цього року.

​Суд відпустив із СІЗО двох хлопців, які побили і скинули з моста чоловіка заради відео

Колегія суддів випустила з СІЗО двох молодих людей 23 і 26 років, які побили чоловіка і скинули його з моста. При цьому вони знімали те, що відбувається на відео.

Про це повідомляє місцевий сайт Verge.

Злочин стався в місті Дніпро в квітні цього року. Хлопці накинулися на 48-річного місцевого жителя, інваліда другої групи, на набережній і почали його бити. Щоб сховатися від ударів, той переліз через поручні мосту, проте хлопці продовжували побиття. Не витримавши ударів, чоловік зірвався і впав з висоти на каміння і, втративши свідомість, захлинувся.

Нападників затримали поліцейські, а відео вбивства і показання свідків стали незаперечними докази їх провини. Справу порушено за ч.2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство за попередньою змовою, вчинене з хуліганських мотивів).

У червні матеріали передали в один з райсудів Дніпра. Однак, вже на підготовчому засіданні суд задовольнив клопотання адвокатів обвинувачених: звільнив їх з СІЗО, змінивши запобіжний захід на домашній арешт.

"Колегія суддів відмовила прокурору в продовженні цим хлопцям запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і відпустила їх під домашній арешт. Відпускаючи обвинувачених у вбивстві під домашній арешт, судова трійка мотивувала своє рішення тим, що .... "підозрювані позитивно характеризуються за місцем проживання", - розповів адвокат Олександр Багаурі, що представляє інтереси родичів убитого.

Нагадаємо, минулого року в Ірпені Київської області двоє підлітків 16 і 17 років до смерті побили 49-річного безхатченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram