ГоловнаПолітика

У РНБО створять координаційний центр, який буде реформувати "Укроборонпром"

Центр буде здійснювати всебічний аналіз нинішньої ситуації, відповідати за вибір оптимальної моделі реформування.

У РНБО створять координаційний центр, який буде реформувати "Укроборонпром"
Заседание СНБО, 27 июня 2019.
Фото: president.gov.ua

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) України створить Координаційний центр з упровадження реформ оборонно-промислового комплексу. Про це повідомляє пресцентр відомства з посиланням на секретаря РНБО Олександра Данилюка.

Пріоритетним завданням координаційного центру стане реформування державного концерну "Укроборонпром". Данилюк також зазначив, що цей центр буде здійснювати швидкий і всебічний аналіз нинішньої ситуації, відповідати за вибір оптимальної моделі реформування і впровадження законодавчих ініціатив в сфері ОПК, в тому числі в частині повного виключення ймовірності корупційних діянь та участі політиків у цій сфері.

Серед інших завдань центру - ефективно координувати процес імплементації реформ і створення дієвого механізму громадського контролю. Засідання відповідальної групи за координаційний центр проходитимуть на регулярній основі.

Нагадаємо, секретар РНБ Олександр Данилюк назвав головні виклики для національної безпеки. Найпершою і головною проблемою є війна, далі енергетика: вугілля, постачання Російського газу.

Також, перераховуючи виклики, він нагадав про незадовільну епідеміологічну ситуацію з кору, вплив російської пропаганди і кібербезпеки. Данилюк вважає загрозою нацбезпеці і зростання проросійських настроїв в Україні, але, на його думку, обрання Володимира Зеленського цю ситуацію змінило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram