ГоловнаСуспільствоЖиття

У справі про побиття телеоператора поліція Харкова проведе службову перевірку

Оператор Вадим Макарюк залишається в лікарні у важкому стані.

У справі про побиття телеоператора поліція Харкова проведе службову перевірку
Рынок "Барабашово"

Начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Валерій Сокуренко призначив службову перевірку дій співробітників поліції, які несли службу на території ТЦ "Барабашово" (Харків) під час конфлікту, в результаті якого був жорстоко побитий оператор місцевої служби теленовин Вадим Макарюк.

Про це сьогодні повідомила прес-служба регіонального управління поліції.

Інформації про поліпшення стану Макарюка на цей час немає.

Нагадаємо, увечері 7 червня на території ТЦ "Барабашово" в Харкові сталася бійка за участю підприємців, ветеранів АТО і представників "Нацкорпусу". В результаті конфлікту за медичною допомогою звернулися 9 осіб, в т.ч. Макарюк. Його госпіталізували в реанімацію лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Лікарі діагностували геморагічний інсульт, що стався в результаті крововиливу в мозок після побиття.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 1 ст. 293 (групове порушення громадського порядку) і за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) та ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) КК України.

Напад на Макарюка кваліфіковано за трьома статтями КК: ч. 2 ст. 345-1 (загроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 2 ст. 187 (розбій).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram