ГоловнаСуспільствоВійна

Серед росіян побільшало прихильників приєднання Донбасу

Разом із тим зросла і кількість людей, які вважають, що ОРДЛО повинні повернутися до статусу 2013 року.

Серед росіян побільшало прихильників приєднання Донбасу
Фото: www.ostro.org

У Росії вперше з квітня 2014 року помітно зросла кількість тих, хто підтримує приєднання окупованих територій українського Донбасу до Росії. Це засвідчують дані опитування "Левада-центру".

За включення регіону до складу країни висловилися 27% респондентів - ще рік тому цю ідею підтримував 21% респондентів, а у 2015-му прихильників анексії було якихось 15% (проти 48% у березні 2014 року, відразу після анексії Криму).

Незалежність окупованих районів від України підтримали 29% респондентів, ще 17% опитаних вважають, що Донбас має залишатися частиною України, але отримати більше незалежності. Уперше за п'ять років різко зросла кількість прихильників того, щоб на окупованих територіях відновився той правопорядок, який був чинним до 2014 року: ця відповідь вибрали 14% респондентів (проти 7% у 2017 році).

Опитування також показало, що більшість росіян (33%) повністю підтримують видачу паспортів громадянам України, 37% заявили, що скоріше підтримують це рішення. Не підтримали його 22% опитаних, 7% не змогли відповісти.

На питання про готовність платити за приєднання Криму до Росії 36% опитаних заявили, що абсолютно не готові. Це найвищий показник з березня 2014 року.

Нагадаємо, в березні 2014 року Росія анексувала автономну республіку Крим, а влітку і восени того ж року вторглася на територію Донецької та Луганської областей, підтримавши створені сепаратистами угруповання "ДНР" і "ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram