ГоловнаПолітика

Більшість українців визнають Росію агресором стосовно України

У питанні, як вчинити з окупованими територіями, думки суттєво розділилися.

Більшість українців визнають Росію агресором стосовно України
Фото: Макс Левин

Більшість українців вважають Росію агресором стосовно України. Такі дані соціологічного дослідження, проведеного в період 29 травня - 3 червня 2019, оприлюдненого групою "Рейтинг".

Згідно з опитуванням, 65% респондентів вважають Росію агресором стосовно України, 27% дотримуються протилежної думки, 9% - не змогли відповісти на це запитання.

На Заході Росію вважають агресором 86% опитаних, на Сході - 36%, в Центрі - 72%, на Півдні - 47%.

При цьому 38% респондентів виступають за припинення військових дій на Донбасі і заморожування конфлікту, 22% - за надання цим територіям самостійного або федеративного статусу в складі України. Тільки 5% - за повне відокремлення окупованих земель. Ще 18% підтримують продовження військових дій до повного відновлення української влади на всьому Донбасі.

Група "Рейтинг" провела соціологічне дослідження в період 29 травня - 3 червня 2019 року. Опитано населення України віком від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність - 2000 респондентів. Опитування було проведено методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження не більш ніж 2,2%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram