ГоловнаПолітика

Рада спростила отримання громадянства для іноземних добровольців на Донбасі

Іноземці та люди без громадянства не повинні проживати безперервно 5 років або знати українську мову.

Рада спростила отримання громадянства для іноземних добровольців на Донбасі
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада спростила отримання громадянства України іноземцями та особами без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України.

За прийняття законопроекту №3433 в цілому проголосували 230 депутатів за мінімально необхідних 226.

Прийнятий за основу документ скасовує для іноземців-добровольців вимогу безперервно проживати на законних підставах на території України впродовж останніх 5 років, а також володіти українською мовою.

Доказом участі іноземця в захисті територіальної цілісності є довідка Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ або командира підрозділу, задіяного в проведенні антитерористичної операції (АТО), а також рішення суду, яким встановлено факт участі іноземця в захисті територіальної цілісності України.

Під участю в захисті територіальної цілісності України пропонують розуміти надання іноземцями інструкторської допомоги Збройним Силам, МВС та іншим законним військовим формуванням, волонтерська діяльність безпосередньо в зоні АТО, а також інша практична допомога, яка сприяла забезпеченню обороноздатності України.

Нагадаємо, законопроект пройшов перше читання ще в жовтні 2018 року. Цього тижня представники "Національного корпусу" і "Нацдружин" пікетували Адміністрацію Президента Зеленського і Верховну Раду з вимогою спростити отримання громадянства для іноземних добровольців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram