ГоловнаСуспільствоПодії

У Рівному поліцейські викрили групу наркоторговців

Правоохоронці вилучили понад 150 грамів метамфетаміну, нарколабораторію, 80 тис. гривень, зброю.

25 квітня правоохоронці Рівненської області провели п'ять обшуків, під час яких вилучили велику партію метамфетаміну, обладнання для його виготовлення, зброю і гранату.

Про це повідомляють на сайті Національної поліції.

Фото: npu.gov.ua

Імовірним збутом наркотиків займалася група раніше судимих чоловіків на чолі з 40-річним рівнянином, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків і зброї.

Фото: npu.gov.ua

Група організувала і протягом декількох років забезпечувала діяльність мережі розповсюдження наркотиків на території Рівненської області.

Фото: npu.gov.ua

Перед проведенням обшуків правоохоронцям надійшла інформація про те, що чоловіки мають зброю. Тому до проведення слідчих дій залучили спецпризначенців КОРД.

Під час обшуків на винайнятих квартирах і в автомобілях підозрюваних поліцейські знайшли лабораторію повного циклу виробництва, понад 150 грамів метамфетаміну, 2500 таблеток з умістом наркотичної речовини для виготовлення метамфетаміну, фасовані пакетики з канабісом, п'ять пістолетів, гранату РГД-5, а також 80 тис. гривень.

Фото: npu.gov.ua

На цей момент слідчі проводять досудове розслідування за фактом виготовлення наркотичних засобів з метою збуту за попередньою змовою групою осіб і встановлюють роль кожного учасника злочинної діяльності.

Фото: npu.gov.ua

Вилучені предмети відправлено на експертизу. За її результатами буде вирішуватися питання про оголошення підозри в скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) й обрання міри покарання.

У разі підозри, а далі звинувачення чоловікам загрожує термін позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 25 квітня київська поліція затримала групу наркоторговців, які організували розповсюдження наркотичних і психотропних препаратів в Україні і в країни близького зарубіжжя. У неї входили 12 осіб.

Злочинці обманом вербували українців на "високооплачувану роботу" і переміщали їх в Україну або Молдову. Насправді зловмисники змушували громадян виготовляти і збувати особливо небезпечні психотропні речовини як на території іноземної держави, так і в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram