ГоловнаСуспільствоЖиття

53 тис. киян отримають одноразову матеріальну допомогу до 33-х роковин Чорнобильської катастрофи

Матеріальна допомога буде в розмірі від 600 до 300 грн.

53 тис. киян отримають одноразову матеріальну допомогу до 33-х роковин Чорнобильської катастрофи
Фото: lcmedia.com.ua

Київська міська державна адміністрація має намір виплатити одноразову матеріальну допомогу 53 тисячам громадян з нагоди 33-х роковин Чорнобильської катастрофи. Про це йдеться в розпорядженні КМДА №620 від 8 квітня 2019 року.

Фінансова підтримка буде надана також внутрішньо переміщеним особам, які фактично проживають у Києві.

Матеріальну допомогу в розмірі 600 гривень виплатять особам з інвалідністю I групи, дітям, інвалідність яких пов'язана з Чорнобильською катастрофою, дітям-сиротам, постраждалим від Чорнобильської катастрофи.

По 500 гривень виплатять дітям-сиротам, постраждалим від Чорнобильської катастрофи, які втратили одного з батьків.

По 400 гривень виплатять особам, які належать до 1 категорії постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи, а також дружині (чоловікові) померлих громадян з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Допомогу в 300 гривень виплатять особам, які належать до 2 категорії постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи.

Особам, які одночасно належать до декількох категорій, надається одна матеріальна виплата в більшому розмірі. Матеріальна допомога не буде виплачена особам, які перебувають на повному державному забезпеченні.

Фінансову підтримку нададуть у рамках міської цільової програми "Турбота. Назустріч киянам" на 2019-2021 роки.

Нагадаємо, з 1 квітня Міністерство соціальної політики розпочало приймати заяви на виплату допомоги на дітей у багатодітних сім'ях. Допомога на дітей з багатодітних сімей буде призначатися на третю і кожну наступну дитину з місяця, коли було подано заяву з усіма необхідними документами. Фінансова підтримка розміром 1700 гривень виплачуватиметься щомісяця, поки дитина не досягне шестиріччя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram