ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві затримали чиновників за підозрою у вимаганні хабарів у людей з інвалідністю

Підозрюють колишнього і діючого завідувачів одного з секторів КМДА.

У Києві затримали чиновників за підозрою у вимаганні хабарів у людей з інвалідністю
Фото: gp.gov.ua

У п'ятницю, 5 квітня 2019 року, правоохоронці затримали колишнього і діючого посадових осіб КМДА, які вимагали хабарі від людей з особливими потребами за пільгові автомобілі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Встановлено, що екс-завідувач сектором з питань забезпечення засобами реабілітації Департаменту соціальної політики КМДА та головний спеціаліст цього ж сектора налагодили механізм вимагання хабарів у громадян, які мають групу інвалідності. Чиновники вимагали в них гроші за отримання дозволів на забезпечення легковими автомобілями на пільгових умовах.

Зловмисників затримали "на гарячому" під час отримання останнього траншу хабара розміром 300 доларів США. Загальна сума одержаної неправомірної вигоди становила 1000 доларів США.

У затриманні підозрюваних у хабарництві брала участь прокуратура Києва разом з ГУ СБУ, слідчими та Управлінням з питань запобігання та виявлення корупції КМДА.

Зараз затриманим готують повідомлення про підозру. Також у КМДА заплановано проведення низки заходів, спрямованих на розслідування аналогічних правопорушень у сфері видачі дозволів на придбання автомобілів на пільгових умовах з боку керівництва зазначеного департаменту.

Нагадаємо, 2 квітня 2019 року за вимагання хабара  заарештували директора Грибовицького сміттєзвалища Віталія Пугача. Він вимагав відкат у підприємця, який переміг у тендері на постачання вапна, у розмірі 4,7 млн грн. Заарештували чиновника на два місяці з заставою 405 тисяч грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram