ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти: п'ять областей можуть не встигнути закупити обладнання для перших класів до 1 вересня

12 областей уже розподілили кошти і можуть почати закупівлі.

Міносвіти: п'ять областей можуть не встигнути закупити обладнання для перших класів до 1 вересня
Пять областей могут не успеть закупить оборудование для первых классов
Фото: www.president.gov.ua

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич повідомила, що Волинська, Івано-Франківська, Київська, Тернопільська і Запорізька області можуть не встигнути закупити обладнання для перших класів до 1 вересня.

Про це повідомляють на сайті Міносвіти.

Гриневич пояснила, що облради Волинської та Івано-Франківської областей планують розподілити гроші для закупівлі обладнання тільки у травні, а Київська, Тернопільська та Запорізька взагалі "не мають розуміння можливих термінів прийняття цього рішення".

"Основна проблема в цих регіонах - з боку обласних рад, оскільки саме вони повинні розподілити кошти. Дуже важливо, щоб суспільство знало: якщо у Волинській, Івано-Франківській, Київській, Тернопільській і Запорізькій областях парти і шкільне приладдя не встигнуть поставити до 1 вересня - це провина вашої облради, яка не змогла зібратися, щоб просто віддати далі гроші на місця для закупівель. Саме ці люди будуть винуваті в тому, що ваші діти не отримали парт, меблів і дидактичних матеріалів вчасно", - зазначила міністр освіти.

При цьому, за словами Гриневич, 12 областей (Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська, Луганська, Одеська, Рівненська, Хмельницька, Чернівецька, Полтавська, Сумська і Львівська) вже розподілили кошти і можуть почати закупівлі.

Ще сім областей (Житомирська, Закарпатська, Миколаївська, Харківська, Черкаська, Чернігівська, Херсонська області і місто Київ) планують розподілити кошти у квітні.

Гриневич підкреслила, що гроші з держбюджету переказали місцевій владі ще в лютому.

Нагадаємо, торік держава виділила майже 1 млрд гривень на оновлення освітнього простору для першокласників Нової української школи (НУШ). На умовах співфінансування з місцевих бюджетів кожен перший клас мав отримати сучасні меблі, дидактичні матеріали і комп'ютери. Однак до початку навчального року впоралися із закупівлями не всі регіони. Докладно читайте в матеріалі LB.ua "Півроку НУШ. Чи всі перші класи отримали нове обладнання?".

У квітні Кабмін направив у регіони 500 млн на шкільні автобуси і спецтранспорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram