ГоловнаСуспільствоЖиття

Апеляційний суд визнав незаконною оренду урочища "Бичок", відданого під забудову

Активісти здобули перемогу над забудовником.

Апеляційний суд визнав незаконною оренду урочища "Бичок", відданого під забудову
Во время конфликта с застройщиком в 2016 году
Фото: Макс Требухов

Північний апеляційний суд Києва визнав незаконною оренду ділянки в Національному природному парку "Голосіївський", віддану під забудову. Про це сьогодні заявив активіст Максим Юр'єв.

"Тільки в апеляції була здобута перемога громади над Київрадою і мережею "ОККО" - забудовником урочища "Бичок" - частини Національного природного парку "Голосіївський". Стараннями чарівної юристки-представника Нацпарку Юлії Рибіцької, прокурора і представника Мінекології наведені достатні аргументи для прийняття судовою колегією єдиного вірного рішення - визнання незаконним рішення Київради про укладення договору оренди ділянки. Вітаю з перемогою Михайла Погребіського, який 4 роки відстоює інтереси киян в цій справі", - написав Юр'єв на своїй сторінці в Фейсбуці.

У жовтні 2016 року суд повернув з незаконного користування 2,6 га землі в межах національного природного парку "Голосіївський" в урочище "Бичок" на Столичному шосе.

Нагадаємо, в 2010 році Київська міська рада всупереч волі справжнього власника передала в оренду товариству з обмеженою відповідальністю "Авеста-Буд" під забудову майже 3 га земель природно-заповідного фонду, що входить в НПП "Голосіївський". Прокуратура Києва вступила в судовий розгляд справи за позовом парку і громадської організації "Корчувате - наш дім" про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, розташованої у Голосіївському районі Києва на Столичному шосе (урочище "Бичок"), та повернення земельної ділянки. Суди першої та апеляційної інстанцій не підтримали позицію позивачів і прокуратури й відмовили в задоволенні позовних вимог.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram