ГоловнаСуспільствоВійна

Новолуганське обстріляли з "Града", є жертви серед цивільних (оновлено)

Повідомляють про вісьмох постраждалих.

Новолуганське обстріляли з "Града", є жертви серед цивільних (оновлено)
Фото: facebook.com/zhebrivskyi

Близько 17:00 у понеділок російсько-окупаційні війська з Горлівки обстріляли з реактивних систем залпового вогню селище Новолуганське.

"На жаль, є жертви серед цивільного населення і руйнування житлових будинків у Новолуганську. Кількість жертв і масштаби руйнувань встановлюють", - повідомляє штаб АТО.

Вживаються заходи для евакуації місцевих жителів і локалізації пожеж, що виникли в результаті обстрілу.

Оновлення. Пізніше штаб АТО повідомив, що з РСЗВ по Новолуганському випустили щонайменше 30 реактивних снарядів. Зараз відомо, що двох жінок доставили в реанімацію. Горять три будинки, ще два пошкоджені.

Також окупанти з мінометів різних калібрів обстріляли опорні пункти ЗСУ поблизу Новотошківського, Кримського, Новолуганського і Курдюмівки, а з БМП і гранатометів різних видів - підступи до Світлодарська.

На Донецькому напрямку серйозне загострення біля Пісків. Тут ворог понад дві години вів вогонь з артилерії калібру 122 мм, важких мінометів і всього спектру піхотного озброєння. Загалом тільки в цьому районі противник випустив понад 110 боєприпасів. Крім того, під мінометний вогонь загарбників потрапили захисники Авдіївки і Водяного, а піхотного озброєння - бійці біля Тарамчука.

Загалом з півночі російсько-терористичні війська здійснили 12 обстрілів позицій сил АТО.

Своєю чергою, голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у фейсбуці повідомив, що дві жінки були доставлені в лікарню в стані середнього ступеня тяжкості. Також постраждали двоє чоловіків, один з них - сильно, його оперують. У вісім будинків було пряме влучення. Три з них згоріли, два загасили, один ще гасять.

Є ймовірність другого удару по селищу. Люди попереджені і перебувають в укритті.

Оновлення 21:05. Голова Донецької ОДА Павло Жебрівський повідомив, що станом на 19:55 пошкоджені 22 будинки, 5 горіли, 2 ще гасять, поранено 6 осіб. Одна жінка перебуває у тяжкому стані - отримала поранення в око. Обстріл триває.

Станом на 20:15 повідомляють про 8 постраждалих: одному надають допомогу в Бахмуті, іншим - у Світлодарську.

Оновлення 00:05. Штаб АТО повідомив, що в результаті обстрілу бойовиками Новолуганського поранення отримали 8 мирних жителів, пошкоджено 37 одноповерхових і двоповерхових будинків, 10 п'ятиповерхівок.

Крім того, снаряди влучили у школу, дитячий садок і амбулаторію. Половина населеного пункту знеструмлена через пошкодження ліній електропередач, частково пошкоджено і газопровід.

"Зараз у Новолуганському військові медики, військовослужбовці, рятувальники і поліцейські проводять низку першочергових заходів для евакуації поранених і постраждалих мирних жителів", - йдеться в повідомленні.

Вранці 19 грудня в населеному пункті буде розгорнуто гуманітарний штаб, розпочнуть роботу військові польові кухні, пункти обігріву. Через високу ймовірність загрози для мирного населення від реактивних снарядів, що не розірвалися, у селищі і на околицях зі самого ранку працювати муть групи розмінування.

Новолуганське розташоване поблизу Світлодарська. У цьому районі в останні тижні активізувалися бойові дії. В понеділок на Світлодарській дузі позиції "Грузинського легіону" потрапили під артилерійський обстріл, вісьмох бійців було поранено.

Учора в результаті мінометного обстрілу в районі Зайцевого, яке також розташоване поблизу Світлодарська, загинули троє українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram