ГоловнаСуспільствоВійна

Російські представники СЦКК не змогли пройти через пункт пропуску "Майорське" через обстріли бойовиків

Українська сторона СЦКК була змушена перенести перехід військовослужбовців ЗС РФ зі складу СЦКК через пункт пропуску на 19 грудня.

Російські представники СЦКК не змогли пройти через пункт пропуску "Майорське" через обстріли бойовиків
Фото: Макс Левин

Російські представники в Спільному центрі з координації і контролю режиму припинення вогню на Донбасі не змогли перетнути лінію розмежування через пункт пропуску "Майорське" в Донецькій області через обстріли бойовиків.

Про це повідомляє українська сторона СЦКК на сторінці прес-центру штабу АТО в Facebook.

Згідно з повідомленням, під час обстрілу бойовиками Новолуганського Донецької області повинен був початися перехід лінії розмежування офіцерами російської сторони СЦКК через пункт пропуску "Майорське", який розташований недалеко від району обстрілу.

"Військові злочинці ОРДЛО своїм зухвалим обстрілом поставили під загрозу життя не тільки мирних жителів, але і своїх кремлівських прихильників", - наголошується в ньому.

У зв'язку зі сформованою ситуацією українська сторона СЦКК була змушена припинити перехід військовослужбовців Збройних сил РФ зі складу СЦКК через пункт пропуску і перенести його на 19 грудня.

Нагадаємо, 18 грудня МЗС РФ оголосило відкликання представників Росії з СЦКК. Росія заявила, що влада України блокувала "документальну регламентацію функціонування СЦКК", а також створила "напружену морально-психологічну обстановку" для російських офіцерів, які входили в центр.

Як повідомлялося, в зв'язку з відкликанням російських офіцерів з СЦКК українські військові побоюються загострення на Донбасі з 19 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram