ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція повідомила подробиці про грабіжника з Херсона, який підірвав себе

Йому було 52 роки, раніше був судимий.

Патрульна поліція Херсона повідомила офіційну версію інциденту із затриманням озброєного грабіжника, під час якого він загинув, і виклала відео з нагрудної камери одного з патрульних.

Увечері 17 грудня поліція отримала повідомлення про три збройні напади на магазини в Миколаєві. У всіх випадках грабіжник заходив у торговельний заклад і, погрожуючи гранатою, забирав гроші.

Свідки повідомили, що злочинець пересувався в автомобілі Geely MK Cross. Близько 22-ї години машину зупинили інспектори на стаціонарному посту дороги Одеса - Мелітополь - Новоазовськ. З машини вийшов чоловік із гранатою. Поліцейські дістали зброю, але не стріляли, оскільки поруч були ще дві людини.

Скориставшись цим, грабіжник сів у патрульний автомобіль і поїхав у бік Миколаєва. Поліцейські зупинили попутку і вирушили за ним. Тим часом інший екіпаж за допомогою вантажівки перекрив дорогу біля села Посад-Покровське.

Коли грабіжник спробував об'їхати машину узбіччям, інспектори відкрили вогонь по колесах. Після цього водій вийшов з машини і підірвав гранату. У результаті він загинув на місці.

Грабіжником виявився 52-річний житель Херсона, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтями 345 (погроза співробітнику поліції), 263 (незаконне поводження з боєприпасами), 289 (викрадення), 115 (вбивство) Кримінального кодексу. Крім того, за фактами пограбувань магазинів розпочато провадження за статтею 187 (розбій) КК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram