ГоловнаСуспільствоЖиття

Курорт Поляна: незабутній відпочинок на Закарпатті

Відпочинок з можливістю оздоровлення набирає все більшої популярності серед українців. Жителі великих міст, втомлені від шуму, стресів і поганої екології, прагнуть відпочити на природі, а заодно і підлікуватися. Для цього не потрібно роками збирати гроші, адже райські куточки є і на території України. Один з таких куточків - курорт Поляна, розташований на Закарпатті.

Особливості курорту Поляна

Курорт Поляна –  дивовижне за красою місце, де можна з комфортом відпочити всією сім'єю. Взимку відпочивальників очікують відмінні траси. Поляна - відомий гірськолижний курорт, висота гір в околицях становить близько 1000 м. Влітку тут роздолля для любителів кататися на конях, збирати гриби, ловити рибу і насолоджуватися красою заміського дозвілля. Якщо хочеться урізноманітнити відпочинок у Поляні, можна відвідати музей, термальні джерела або поїхати на екскурсію в гори.

Але особливу цінність Поляна становить як бальнеологічний курорт. Мінеральні води цих місць мають багатий карбонатний склад, а перші цехи їх розливу з'явилися ще в XIX столітті. Тут розташовані дві свердловини - Поляна Квасова і Полянська купіль, на базі якої працює санаторій Поляна.

За допомогою цілющої води можна вилікувати хвороби шлунка, нервові розлади, позбутися проблем із серцем і судинами.

Особливістю Карпат є і унікальний тваринний світ. Біля санаторних корпусів живуть білочки і дятли, а взимку, коли все навколо покривається пухнастим снігом, в околицях можна зустріти дику козу чи оленя.

Санаторій «Поляна»: відпочинок з користю для здоров'я

Неможливо відвідати це мальовниче місце і не поліпшити здоров'я в одній із оздоровниць. Санаторій «Поляна», який радо приймає відпочивальників уже 130 років, є найстарішим на землях Закарпаття. Існує чимало причин зупинитися саме тут:

  • Прекрасна лікувальна база.
  • Розумні ціни.
  • Смачне і різноманітне харчування.
  • Власний бювет.
  • Організація екскурсій для відпочивальників.

Основний профіль санаторію - лікування органів травлення. Особливо корисно його відвідати тим, хто потерпає від виразки, гастриту чи переніс операцію на травних органах. Офіційно санаторій працює для дорослих, але підліткам і дітям теж корисно попити місцевої води.

Де купити путівку

Забронювати і придбати путівку в санаторій «Поляна» допоможе сервіс онлайн-бронювання «Захiд Курорт». Тут можна знайти безліч корисної інформації про обраний курорт, а ціни чітко відповідають санаторним, немає жодних накруток.

Курорт поляна на Закарпатті - красиве і душевне місце, яке має неповторний колорит і навіть смак. Це смак чистого гірського повітря, стиглої суниці, свіжо спійманої форелі, приготовленої на грилі, смачного супу зі щойно зібраних лісових грибів. Усе це дарує своїм гостям курорт Поляна, з якого так не хочеться їхати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram