ГоловнаСвіт

Російські Twitter-акаунти використовувалися для "розколу Британії" після терактів, - The Guardian

"На Великобританію була спрямована систематична стратегічна політична комунікаційна кампанія".

Російські Twitter-акаунти використовувалися для "розколу Британії" після терактів, - The Guardian
Фото: EPA/UPG

Пов'язані з Росією підроблені акаунти в соцмережах використовувалися для впливу на громадську думку після чотирьох терактів у Великобританії в цьому році. 

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на дослідження Інституту досліджень злочинності та безпеки Кардіфського університету.

За даними видання, метою кампанії було викликати розбіжності серед жителів країни.

Автори дослідження з'ясували, що для посилення громадського невдоволення після терактів у Великобританії використовували щонайменше 47 зареєстрованих у Росії акаунтів. Із цих облікових записів вісім були особливо активними. З них відправили щонайменше 475 твітів про чотири теракти, а ці твіти, своєю чергою, перепостили понад 153 тис. разів.

"Дані свідчать, що на Великобританію була спрямована систематична стратегічна політична комунікаційна кампанія для посилення громадського шкоди від терористичних атак", - ідеться в дослідженні. 

З неї випливає, що "після терористичних атак 2017 року платформи Twitter і Facebook використовувалися для поширення чуток, фальшивих новин і теорій змови для посилення і розширення впливу і шкоди, пов'язаної з терактами".

У Великобританії минулого року було чотири теракти: на Вестмінстерському мосту 22 березня, на стадіоні Манчестер-Арена 22 травня, на Лондонському мосту 3 червня, де вантажівка почала тиснути пішоходів, а також біля мечеті у Фінсбері-парку.

Нагадаємо, в жовтні повідомляли, що у Великобританії рівень терористичної загрози досяг найгіршого значення за останні 34 роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram