ГоловнаСвіт

Великий банк єврозони не відповідає вимогам до капіталу, - ЄЦБ

Рік тому п'ять банків не відповідали вимогам ЄЦБ до капіталу.

Великий банк єврозони не відповідає вимогам до капіталу, - ЄЦБ

Один банк єврозони не відповідає встановленим Європейським центральним банком (ЄЦБ) вимогам до капіталу.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на ЄЦБ.

Як пояснює агентство, через це банку можуть попросити урізати бонуси, дивіденди і купони.

При цьому у своєму щорічному огляді 119 кредиторів, що підпадають під спостереження, ЄЦБ не повідомив, про який саме банк йде мова.

Результати огляду показали, що зусилля ЄЦБ, вжиті протягом останніх трьох років, щоб змусити банки тримати більше резервів капіталу на покриття можливих втрат і підчистити їх балансові звіти, дають свої плоди, але вразливість зберігається, особливо в компаніях з високим рівнем непогашених кредитів.

"Банки загалом стійкі і стабільні, - сказав у презентації голова відділу мікропруденціального нагляду ЄЦБ Корбініан Ібель. - Нинішні ризики пов'язані з питаннями прибутковості і недіючих кредитів".

Як випливає з графіка в презентації, більшість банків, за якими спостерігає ЄЦБ, мають капітал, що значно перевищує мінімум, необхідний для виплат інвесторам і персоналу. Один з банків, однак, перебуває нижче від необхідного рівня капіталу, ще один - лише трохи вище.

Рік тому п'ять банків не відповідали вимогам ЄЦБ до капіталу. Два з них - італійські банки Banca Popolare di Vicenza і Veneto Banca - згодом збанкрутували.

У середньому ЄЦБ очікує, що капітал банків, за якими ведеться спостереження, становитиме 10,6% від їх активів, зважених за рівнем ризику. Це включає вимоги і додаткові, факультативні "рекомендації", встановлені ЄЦБ.

Крім того, ЄЦБ розраховує попросити чотири банки збільшити грошові резерви для боротьби з ризиком ліквідності.

Огляд ґрунтується на фінансових результатах банків станом на кінець червня, що означає, що банки могли усунути проблеми за минулий період.

Нагадаємо, у квітні ЄЦБ увів в обіг нову купюру в 50 євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram