ГоловнаСвіт

У Лондоні фургон наїхав на натовп людей біля мечеті, є жертви

Одна людина померла на місці, вісьмох доправили в лікарню

У Лондоні фургон наїхав на натовп людей біля мечеті, є жертви
Фото: EPA/UPG

У районі Фінсбері-парк, на півночі Лондона, фургон врізався в натовп парафіян місцевої мечеті. У результаті одна людина померла на місці від отриманих травм, вісьмох доправили в лікарню. Водія фургона заарештовано.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що поліція розглядає інцидент як потенційний теракт. У зв'язку із цим Мей проведе екстрену нараду урядового надзвичайного комітету.

Голова Мусульманської ради Британії Харун Рашид Хан написав у своєму Twitter, що водій навмисно наїхав на людей, які виходили з мечеті. Він також повідомив, що наїзд відбувся не біля самої мечеті, а поруч із мусульманським центром соціальної допомоги.

 48-річного водія фургона заарештовано. Вулицю в районі місця події перекрила поліція, в небі над Фінсбері-парк літає вертоліт. За словами очевидців, поліцейські прибули на місце першими і почали надавати першу допомогу постраждалим ще до прибуття машин швидкої допомоги.

Інцидент у Фінсбері-парк стався наприкінці місяця Рамадан - дев'ятого в мусульманському календарі. Його вважають священним для мусульман. Протягом усього місяця мусульмани вдень дотримуються посту - відмовляються від їжі, пиття, куріння і розваг. Їсти й пити можна тільки після настання темряви. Цього року Рамадан розпочався 26 травня і закінчиться 24 червня.

Нагадаємо, 3 червня на мосту в центрі Лондона мікроавтобус на високій швидкості наїхав на тротуар і збив декількох пішоходів. Фургон після цього проїхав Лондонським мостом і зупинився недалеко від розташованого поруч з мостом ринку Боро. Із нього вискочили чоловіки і напали з ножами на перехожих. Нападників було троє, усі їх убили поліцейські.

У результаті нападу на Лондонському мосту загинули семеро людей, десятки отримали поранення. Після цього теракту на центральних мостах Лондона встановили додаткові бар'єри, що блокують в'їзд автомобілів на пішохідну частину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram