ГоловнаСвіт

У Великобританії рівень терористичної загрози сягнув найгіршого значення за останні 34 роки

З аналогічною ситуацією зіткнулися Франція, Бельгія, Іспанія і Німеччина.

У Великобританії рівень терористичної загрози сягнув найгіршого значення за останні 34 роки
Фото: The Sun

Голова Служби безпеки британської розвідки Ендрю Паркер заявив у вівторок, що рівень терористичної загрози в країні зростає швидкими темпами і сягнув найгіршого значення за останні 34 роки.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на АР.

"З огляду на все те, що трапилося у 2017 році, і те, чого вдалося уникнути, очевидно, що у Великобританії зростає рівень терористичної загрози з боку ісламських екстремістів. Ця гроза багаторівнева, швидко розвивається, зростає в темпах і масштабах, яких ми раніше не бачили", - сказав Паркер.

Він зазначив, що з аналогічною ситуацією зіткнулася і континентальна Європа: Франція, Бельгія, Іспанія і Німеччина.

Паркер зазначив, що в МІ5 ведуть близько 500 розслідувань у справах, пов'язаних з тероризмом. Ці розслідування стосуються близько 3 тис. осіб, пов'язаних з екстремістською діяльністю. Голова МІ5 підкреслив, що Служба готова до зростання терористичної загрози, відомство постійно розширює методи контртерористичної боротьби, однак запобігти кожній атаці неможливо.

Нагадаємо, у вересні рівень загрози в Британії було підвищено до "критичного", що означає, що теракт може статися будь-якої хвилини. Це сталося після того, як 15 вересня в поїзді на станції метро "Парсонс-Грін" відбувся вибух, унаслідок якого 30 осіб отримали поранення. Відповідальність за нього взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram