ГоловнаСвіт

Президент Польщі виступив за членство Туреччини в ЄС

Ердоган відвідав Варшаву.

Президент Польщі виступив за членство Туреччини в ЄС
Фото: EPA

Незважаючи на вимоги Німеччини припинити переговори між ЄС і Туреччиною про вступ цієї країни до Євросоюзу, Польща підтримує членство Туреччини в ЄС, повідомляє DW.

Відповідну заяву зробив у вівторок, 17 жовтня, президент Польщі Дуда у Варшаві під час візиту турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана, повідомляє інформагентство dpa.

"Я сподіваюся, що шляхи ЄС і Туреччини підуть в одному напрямку і що результатом цього стане членство Туреччини в Євросоюзі", - сказав Дуда.

Туреччина є важливим партнером ЄС в питаннях безпеки і зможе підтримати європейську спільноту під час подолання наслідків кризи біженців, зазначив президент Польщі.

Реджеп Таїп Ердоган, в свою чергу, розкритикував тривалі переговори з ЄС про приєднання Туреччини. Він також виступив з вимогою до ЄС надати чіткий сигнал про перспективи членства Туреччини.

Нагадаємо, що в 2016 році Європарламент прийняв резолюцію про призупинення переговорів про членство Анкари через жорсткі дії турецької влади щодо опозиції після спроби держперевороту.

На початку вересня в Єврокомісії відзначили, що наразі Туреччина не готова приєднатися до Євросоюзу. Згодом голова Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер скептично оцінив шанси Туреччини на членство в спільноті.

Реджеп Таїп Ердоган 1 жовтня заявив, що його країні вже не потрібне членство в ЄС, однак вона не припинить переговори з Брюсселем. Польська влада в деяких питаннях, зокрема розподілу біженців, демонстративно висловлює свою незгоду з політикою Брюсселя і Берліна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram