ГоловнаСуспільствоЖиття

В "Укрзалізниці" запевнили, що на рух поїздів снігопад не вплинув

Найбільша товщина снігового покриву зафіксована в Сянках - 45 см, Києві - 18 см і Вапнярці - 15 см.

В "Укрзалізниці" запевнили, що на рух поїздів снігопад не вплинув
Фото: АиФ

Снігопад, який 18 грудня спостерігається на території України, не вплинув на рух поїздів, повідомляє прес-служба ПАТ "Укрзалізниця".

«"Укрзалізниця" повністю контролює ситуацію з рухом пасажирських та вантажних поїздів», - запевнили в компанії.

Згідно з повідомленням, вдень у понеділок залізничники прибирали від снігу вокзали, станції та шляхи. На заходах боротьби зі снігом працювало +1492 залізничники, зокрема 906 шляховиків. Також на Львівській залізниці була задіяна одна снігоочисна колійна машина. Загалом від снігу було очищено 693 стрілочних переводи і 295 пасажирських платформ.

Протягом дня опади у вигляді снігу спостерігалися на території Південно-Західної та Одеської залізниць. Найбільша товщина снігового покриву була в Сянках - 45 см, Києві - 18 см і Вапнярці - 15 см.

У компанії нагадали, що майже 2400 пасажирських вагонів з 2900 обладнані електрообігрівом, інші опалюються вугіллям. Перед роботою в зимовий період всі вагони пройшли технічну діагностику.

Також перевірені вокзальні будівлі, в тому числі об'єкти житлово-комунального господарства, що забезпечують працездатність вокзалів: котельні, теплові мережі та паропроводи.

При наявності зауважень і пропозицій до обслуговування пасажирів просять інформувати на гарячу лінію "Якість і сервіс".

Раніше повідомлялося, що в Києві через снігопад обмежили рух великогабаритного транспорту. Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) через сильний снігопад перенаправив частину рейсів у міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram