ГоловнаСуспільствоЖиття

Киянин обдурив знайомих на 2 млн гривень, продаючи їм "списані" автомобілі

Протягом року шахраєві вдалося обдурити 22 чоловік.

Киянин обдурив знайомих на 2 млн гривень, продаючи їм "списані" автомобілі
Фото: kyiv.npu.gov.ua

У Києві поліцейські затримали чоловіка, якого підозрюють у шахрайстві на суму понад 2 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті поліції.

Місцевий житель розповів правоохоронцям, що віддав гроші своєму знайомому за автомобіль, але підозрює, що потрапив у шахрайську схему. Заявник надав особисті дані знайомого, а поліцейські встановили, що ця людина понад рік переховується від правоохоронців і може бути причетною до скоєння злочинів, пов'язаних із шахрайством.

Як з'ясувалося, зловмисник сказав своєму "клієнтові", що працює в держустанові, яка продає списані автомобілі - він нібито може допомогти з придбанням іномарок за ціною, значно нижчою від ринкової. Юридичну тяганину з документами він брав на себе, але вимагав заздалегідь оплатити повну вартість автомобіля.

Шахрая затримали під час спроби передати йому гроші.

Правоохоронці з'ясували, що протягом останнього року в поліцію з аналогічними заявами звернулися 22 людини. Усі постраждалі розповідали одну й ту саму схему - шахрай показував автомобілі на парковці біля відомства, в якому нібито працює, але жоден з покупців так і не отримав іномарки, за яку віддав гроші.

"Зловмисник максимально відтягував час, а гроші витрачав на власні потреби. Після цього міняв номери мобільних телефонів й ігнорував зустрічі. Попередньо встановлено, що чоловік так привласнив понад 2 млн гривень, а його «жертвами» стали переважно колишні одногрупники, колеги та знайомі", - зазначили в поліції.

Відкрито кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією згідно з ч.2 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Затриманого відправлено під цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, житель Маріуполя отримав 4 роки в'язниці за продаж фальшивих турпутівок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram