ГоловнаСуспільствоЖиття

Пластуни передали Порошенкові Вифлеємський Вогонь миру

Вогонь передадуть воїнам АТО на Донбас.

Пластуни передали Порошенкові Вифлеємський Вогонь миру
Фото: president.gov.ua

Сьогодні, у День Святого Миколая, напередодні різдвяних свят пластуни передали президенту Петру Порошенку Вифлеємський Вогонь Миру як знак миру і добробуту для всіх українців.

Про це повідомляється на сайті президента.

"СКОБ, друзі", - так президент привітав пластунів ("СКОБ" - пластове привітання, нагадує прикмети, якими має володіти пластун. Розшифровується як "сильно, красно, обережно, бистро").

Порошенко також нагадав, що приймає Вифлеємський Вогонь Миру від пластунів починаючи з 2015 року.

"А насправді цю ініціативу почали 21 грудня 2013 року, коли перший Вогонь був доставлений на Євромайдан. Роль і місце Пласту в патріотичному вихованні нашої молоді дуже важливі", - сказав президент.

Порошенко також зазначив, що Україна завжди пам'ятатиме про п'ятьох пластунів, які віддали своє життя, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України. Він також підкреслив важливість того, що Вифлеємський Вогонь Миру передадуть нашим воїнам в АТО.

"І взимку він буде зігрівати серця наших воїнів та нагадувати їм, що про них пам'ятає вся Україна", - сказав президент.

Фото: president.gov.ua

Нагадаємо, традицію передавання Вифлеємського вогню Миру започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Зі самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги. Цю благородну справу відразу ж взяли у свої руки скаути.

Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн.

В Україні пластуни розповсюджують Вогонь у держустанови, лікарні, дитячі будинки, передають діаспорі в різних країнах, а також Українським військовим на передову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram