ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 21 раз порушили режим припинення вогню на Донбасі

Ситуація в зоні АТО залишається складною.

Бойовики 21 раз порушили режим припинення вогню на Донбасі
Фото: Макс Левін

Ситуація в районі проведення АТО залишається складною. Російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати режим тиші і вести прицільний вогонь як по позиціях Збройних Сил України, так і по прифронтових населених пунктах.

Про це повідомляє прес-центр антитерористичної операції у Фейсбуці.

"Агресор і надалі застосовує реактивні системи залпового вогню і міномети, заборонені Мінськими домовленостями", - йдеться в повідомленні.

На Луганському напрямку опівдні бойовики з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" обстріляли оборонні укріплення військових біля Зайцевого. Загалом було випущено 20 реактивних снарядів. Крім того, позиції українських захисників у цьому районі обстрілювали з мінометів різних видів і озброєння БМП. Також зі 120-мм мінометів і піхотного озброєння терористи вели вогонь поблизу Троїцького, Новотошківського, Новоолександрівки і Новолуганського. Зі стрілецької зброї бойовики також порушували перемир'я неподалік Луганського.

На Донецькому напрямку терористи випустили 7 мін 120-го калібру по населеному пункту Водяне. Наслідки обстрілу з'ясовуються. З мінометів різних видів бойовики вели вогонь поблизу Павлополя, Лебединського, Пісків і Кам'янки. Крім того, з гранатометів обстрілювали позиції захисників Авдіївки та Новотроїцького.

"Всього з півночі російсько-терористичні війська здійснили 21 обстріл позицій сил АТО. У відповідь українські військовослужбовці 14 разів придушували вогневу активність окупантів", - зазначають у штабі.

Нагадаємо, за даними спостерігачів ОБСЄ, такої кількості обстрілів на Донбасі не було з лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram