ГоловнаСуспільствоВійна

Військові побоюються загострення на Донбасі з 19 грудня

Це пов'язано з відкликанням російських офіцерів із СЦКК.

Військові побоюються загострення на Донбасі з 19 грудня
Фото: Макс Левин

З 19 грудня на Донбасі може початися загострення з активною роботою диверсійних груп бойовиків на військових об'єктах Збройних Сил України, на об'єктах енергетичної і транспортної інфраструктури і зі зростанням числа обстрілів.

Про це повідомили в штабі АТО.

"За даними розвідки, 19 грудня через заяву Міноборони РФ про намір відкликати російських офіцерів зі Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) противник може вдатися до агресивних наступальних дій по всій лінії зіткнення району проведення АТО", - йдеться в заяві.

Зокрема, повідомляють, що бойовики планують активізувати роботу диверсійних груп на військових об'єктах ЗСУ, об'єктах енергетичної і транспортної інфраструктури, збільшити кількість провокаційних обстрілів у бік наших позицій і житлових кварталів населених пунктів поблизу лінії розмежування. Крім того, щоб звинуватити сили АТО в порушенні Мінських домовленостей, бойовики почали частіше обстрілювати свої позиції зі ствольної артилерії великого калібру, реактивних систем, танків і інших видів озброєння.

"Такі провокації спрямовані на обурення місцевого населення з метою негативного ставлення, а іноді й агресії в бік української військ. Як правило, агресор активізує такі провокації напередодні консультацій в «нормандському форматі» і засідання тристоронньої контактної групи в Мінську (20 грудня, - ред.), планових візитів представників ОБСЄ, Червоного Хреста і ЗМІ для подальшої дискредитації України в очах міжнародного співтовариства і безпідставного звинувачення в порушенні Мінських угод", - зазначають у штабі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram