ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО: бойовики активно обстрілювали Світлодарську дугу, на Донецькому напрямку з'явилися сербські снайпери

Ситуація на фронті складна, не виключено загострення.

У понеділок, 18 грудня, бойовики на Донбасі 16 разів відкривали вогонь по позиціях сил антитерористичної операції. Незважаючи на те, що застосовувалася важка артилерія, жоден військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Про це йдеться в ранковому зведенні штабу АТО.

"Ситуація в районі проведення АТО у вечірній час залишилася складною з тенденцією до загострення. Російсько-окупаційні війська продовжували грубо порушувати Мінські домовленості і застосовували заборонені зразки озброєння, зокрема міномети і важку артилерію", - повідомили військові.

На Луганському напрямку епіцентром ворожої вогневої активності залишилася Світлодарська дуга. Після обстрілу населеного пункту Новолуганське напередодні, де ворог застосував по мирних жителях реактивні системи залпового вогню і випустив не менш ніж 40 реактивних снарядів, у темний час доби обстріли в цьому районі не припинилися.

Фото: facebook.com/ato.news

Зокрема десять артилерійських снарядів калібру 122 мм і понад сорок важких 120-х мін упали неподалік Травневого, а близько двадцяти снарядів 122 калібру розірвалися навколо Гладосового. Також з мінометів різних типів ворог інтенсивно вів вогонь по українських оборонних укріпленнях біля Луганського і Лозового.

Загалом за минулу добу тільки в районі цих прифронтових населених пунктів бойовики випустили близько двохсот боєприпасів.

На інших ключових ділянках української оборони у вечірній час було відносно спокійно.

Штаб АТО також повідомив, що на Донецький напрямок зайшла група сербських найманців-снайперів під командуванням Деяна Берича (прізвисько - Декі).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram